Valokuva-arkisto

Seuralla on mittava valokuva-arkisto, joka koostuu useasta kokoelmasta. Kuvia on yhteensä noin 15 000. Valokuvia on tallennettu digitaaliseen muotoon viime vuosien aikana ja samalla niiden tiedot on asiasanotettu ja luetteloitu sähköiseen tietokantaan. Digitaalisesti varmuuskopioidut kuvat ovat helposti selattavissa ja ovat tulevaisuudessa esim. internetin välityksellä suuremman yleisön käytettävissä. Suurin lahjoitus on saatu Arvo Sauralta, jonka kuvia seuralla on noin 4 000. Myös Niilo Kallion kokoelma, yli 400 kuvaa, on merkittävä.

Salo-Uskelan Seura työllistää vuosittain nuoria salolaisia kuva-arkistotyöhön. Roosa Kaukonen ja Hanna-Mari Niemelä skannaavat kuvia Nakolinnassa. (Kuva: Jere Kupari)

Salo-Uskelan Seuran kuva-arkisto on tärkeä kuvalähde monelle vanhoja kuvia etsivälle. Vuosien aikana yhdistys on ottanut talteen runsaasti eri kokoelmia, jotka muutoin olisi hävitetty ja kadonneet. Yhdistys ottaa mielellään vastaan uusia kuvalahjoituksia ja näin vaalii kotiseutuperinteen tallentamista seudulla. Kuvat digitoidaan nykyisin yhdistyksen kuva-arkistoon ja asiasanoitetaan, jolloin niiden käyttö helpottuu. Katso kuvankäyttöhinnastomme ja -ehtomme kohdasta Myytävät tuotteet.

Yhdistys vastaanotti 2018 Salon paikalliskanavan videonauhat, joiden digitointi aloitettiin vuonna 2019. Paikalliskanavan toiminta päättyi 2005 ehdittyään toimia parikymmentä vuotta. Talteen otetut nauhat sisältävät runsaasti muun muassa henkilöhaastatteluja eri aiheista sekä hauskoja muistoja seudun tapahtumista. Videonauhoja on digitoitu jo yli 1900.

Kuvatiedusteluista ja lahjoituksista yhteydenotot osoitteeseen: salouskelanseura@gmail.com.