to 28.7

Toinen kaivauspäivä torstai 28.7.

Tältä näytti kaivajien työmaa torstaina puoliltapäivin. Maa on hiekkapitoista ja siinä näkyy hiiltymiä. Aamulla oli ollut pieni sadekuuro, mutta tunnelma oli aurinkoinen. Tässä kohtaa on ollut pysyvää asutusta noin 7000 vuotta sitten, kertoi kaivausjohtaja Jouko Pukkila kyselemään tulleille vierailijoille.

Tähän asti oli löydetty kvartsi-iskoksia ja niitä ollaan tarkastelemassa asiantuntijoiden voimin. Löydöt mahtuivat vielä muistikirjan väliin. Iltapäivällä löytyi piitä. Kaivauksille ensimmäistä päivää osallistunut Petri Perkiö löysi kvartsi-iskoksen ja oli siihen tyytyväinen. Hän on osallistunut kaikille viisille yleisökaivauksille. Miia Listenmaa totesi että lähes kaikki vapaaehtoiset olivat hyvin kokeneita ja neuvomista ei tarvittu. Lisäksi hän totesi työn jäljen olevan siistiä ja laadukasta.

Tässä kivikauteen suuntautunut arkeologiopiskelija Miia Listenmaa tutkii uusinta löytöä ja valmistautuu puhdistamaan kaivannon. Sen jälkeen kerros valokuvataan. Miian mielestä olisi hienoa löytää kaivauksilta punamultahauta.

Arkeologiaopiskelija Mikko Helminen mittaa uutta aluetta. Alempana olevalla alueella on tarkoitus kaivaa jatkossa. Sieltä odotetaan keramiikkalöytöjä.

Innokkaat kaivajat seulovat ämpäreidensä sisältöjä. Kuvassa Hanna-Maija Saarimaa.

Tunnelmia toimitti Hanna-Mari Kupari