Salo-Uskelan Seura ry

Kivikauden yleisökaivausten blogi

ke 27.7. to 28.7. pe 29.7. la 30.7. su 31.7. ma 1.8. ti 2.8. ke 3.8. to 4.8. pe 5.8.

Tiedonanto: Vapaita paikkoja on vielä ti 2.8. 1 kpl, to 4.8. 4 kpl ja pe 5.8. 2 kpl.

Viides kaivauspäivä sunnuntai 31.7.

Väänäsen perheen nuorten miesten mielestä aseet ovat mielenkiintoisimpia löytöjä. Kuvassa ihmeteltävänä mahdollinen nuolenkärki piikivestä.

Arkeologi Jouko Pukkila piirtää millimetripaperille kaivannon. Keskellä kaivantoa kivikautista tuhkaa, kaivannon reunalla näkyvä tumma on puun juuresta peräisin. Kivikautiset asuinpaikat ovat usein hiekkamaalla, sillä siihen on helppo rakentaa ja vesi ei jää seisomaan.

Camilla Lehmussaari tutkii seulaa isänsä Janne Lehmussaaren kanssa. Camilla on syksyllä aloittamassa viidennellä luokalla ja hänen mukaansa kaivaminen on kivaa ja kiinnostavaa.

Hienon hiekan seulominen on pölyistä puuhaa. Kuvassa Hannu Vuoristo, Raija Rinne-Ingberg ja Pirkko Vuoristo.

Tunnelmia toimitti Hanna-Mari & Jere Kupari

Seuraava päivä

Nakolinna (02) 731 3014, puheenjohtaja puh. 0400 531 243, Sähköposti: salouskelan.seura@seutuposti.fi