Valokuva-arkisto

Seuralla on mittava valokuva-arkisto, joka koostuu useasta kokoelmasta. Kuvia on yhteensä noin 12 000. Valokuvia on tallennettu digitaaliseen muotoon usean kesän aikana ja samalla niiden tiedot on asiasanotettu ja luetteloitu sähköiseen tietokantaan. Digitaalisesti varmuuskopioidut kuvat ovat helposti selattavissa ja ovat tulevaisuudessa esim. internetin välityksellä suuremman yleisön käytettävissä. Suurin lahjoitus on saatu Arvo Sauralta, jonka kuvia seuralla on n. 4 000. Myös Niilo Kallion kokoelma, yli 400 kuvaa, on merkittävä.

Roosa Kaukonen ja Hanna-Mari Niemelä skannaavat kuvia Nakolinnassa. (Kuva: Jere Kupari)

Salo-Uskelan Seuran kuva-arkisto on tärkeä kuvalähde monelle vanhoja kuvia etsivälle. Vuosien aikana yhdistys on ottanut talteen runsaasti eri kokoelmia, jotka muutoin olisi hävitetty ja kadonneet. Yhdistys ottaa mielellään vastaan uusia kuvalahjoituksia ja näin vaalii kotiseutuperinteen tallentamista seudulla. Kuvat digitoidaan nykyisin yhdistyksen kuva-arkistoon ja asiasanotetaan, jolloin niiden käyttö helpottuu. Kuvatiedusteluista ja lahjoituksista yhteydenotot salouskelanseura@gmail.com