Retki

La 8.6. mahdollisuus osallistua Salon Piritan Marttayhdistyksen retkelle KEMIÖ YMPÄRI -KIMITO RUNT
Linja-auto lähtee Hansa-parkista la 8.6. klo 9.30. Reitti kulkee Kokkilan lossilla Angelniemeen ja Kemiöön, jossa on monia kohteita ja sopivia pysähtymisiä. Sagalundissa on ensimmäinen kahvipaikka ja kiva museokauppa. Björkbodan lukkomuseo avataan ja opastetaan meitä varten –muut pääsevät museoon vasta heinäkuussa. Matka jatkuu Dragsfjärdin kautta Taalintehtaalle, missä voimme pysähtyä Ceracon-keramiikkapajalla tai Jarl Hohenthalin lasihytillä. Kirkkokin on nähtävyys, samoin hiiliuunit. Jatkamme matkaa kohti Västanfjärdiä, jossa voimme nopeasti tarkistaa kylän molemmat kirkot –vanha 250 v ja uusi noin 100 v. Seuraava pysähdys on tärkeä eli ruokapaikka. Västanfjärdin Kansakoululla meille on tarjolla neljä vaihtoehtoa: liha-, kala-, kana-ja kasvisateriat + kahvi. Täydellä vatsalla suuntaamme kotia kohti, mutta Strömman kanavan jälkeen käännymme kohti Matildaa ja Teijoa. Matildassa on herkullinen PetriS Chocolate-kahvila ja jos aikaa on, niin muutakin kivaa löytyy vielä ennen Saloa, jossa olemme noin 17 aikoihin. Matkan hinta on 40 e, sisältää museon opastuksen, aterian + kahvin. Kerro, mitä haluat syödä =lihaa, kalaa, kanaa vai kasviksia + mahdolliset ruokarajoitukset –näin ruokailu onnistuu sujuvasti. Ilmoittaudu ruokailun vuoksi VIIMEISTÄÄN pe 31.5. puh. 050-5183715 / Liisa Lähde mukaan, matka on varmaan antoisa –läheltäkin saattaa löytyä uutta. Tervetuloa retkelle, ota ystäväsikin mukaan. Salon Piritan Marttojen retkitoimikunta, Anne-Maarit puh. 0500-844246 ja Liisa puh. 050-518371

Ti 4.6. mahdollisuus lähteä Muurlan kotiseutuyhdistyksen järjestämälle Littoisten Verkatehtaan VERKAKIERROKSELLE kutoja Emman kanssa. Draamallinen kävelykierros kertoo huumorilla Littoisten Verkatehdasalueen värikkäästä elämänmenosta, työstä, harrastuksista ja rakennuksista. Kierros päättyy Littoisten kirkkoon, jossa voi tutustua vanhoihin valokuviin. Kierroksen kesto 1h 30min-2 h (riippuen ryhmän koosta), pituus 700m. Oppaana kulttuurityöstään palkittu toimittaja, kirjailija ja matkailuopas Eeva Turpeinen. Lähtö tiistaina 4.6.2019 klo 17.30 Muurlasta vanhan kunnantalon pihalta. Auto ajaa Salon torin kautta ja voi pysähtyä myös Halikossa. Hinta 25€, sis. matkan, kierroksen ja pullakahvit. Ilmoittaudu 21.5. mennessä Hannelelle puh. 0400 432 136 (klo 16.00 jälkeen) tai han.nieminen@gmail.com (muista ilm.allergiat)

La 13.7. on mahdollisuus osallistua Salon Keliakiayhdistyksen retkelle: TV:ssä Ville Haapasalon ohjelmassa esiteltiin Dragsfjärdissä, Björkbodan kylässä sijaitseva ainutlaatuinen 40 hengen savusauna, jossa sisällä on puroallas. Keliakiayhdistys järjestää retken Storfinnhova Gårdiin. Retki sisältää saunomisen metsäkylän savusaunassa ja illallisen metsäkylässä. Metsä Buffa sisältää runsaan alkupöydän, Storfinnhovan ”rosvopaistia”, paahdettuja hunajajuureksia ja uuniperunaa täytteellä, aiolia ja jälkiruokana pannacottan tai brownien sekä kahvin tai teen.
Hinta 65€, lapset alle 12 v. 30€. Hintaan sisältyy bussimatkat, saunominen savusaunassa ja ruokailu. Lähtö klo 12 Salon torilta. Ilmoittautumiset 10.5. mennessä Eevalle 0400 322 927. Maksu Salon seudun keliakiayhdistyksen tilille FI34 5410 0220 0724 28. Retken toteutuminen edellyttää 52 hlön osallistumista, varaa paikkasi jo nyt.